Affärsidén att lägga ut skitgörat på andra

Av Jan Olof Fällman 2022-04-06

Hörde en representant från en företagareorganisation apropå bojkotten av Ryssland, som ansåg att svenska företag måste noggrant avgöra vilka underleverantörer man anlitar, då svenska företag inte längre kan få sina produkter från Ryssland. Det här med just in time som framförallt fordonsindustrin först anammade visar sig genom alla globala kriser ha enorma brister. Det såg vi inte minst när det stora containerfartyget Ever Given stoppade all trafik i Suezkanalen förra året.

Jag sitter och funderar på vilken enorm tillverkningsindustri Sverige skulle ha om vi tillverkade de...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Jan Olof Fällman. Är en 78-årig murvel som på fritiden brukar jorden. Tidigare verksam inom SVT, UR, TV4 och Televerket. Känd för Pohlmanväder i Östnytt, filmen Stockholmsnatt även så som krigsreporter på Sri Lanka, numera krönikör i tidningen Speedwayracing.
Jan Olof presenterar sig gärna som diversearbetare i mediasvängen och är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.