Nyamko Sabuni. Foto: Henrik Montgomery /TT

Med Sabuni blir det strössel på hundmaten (Uppdaterad 16.20)

Av Andreas Magnusson 2022-04-07

Nyamko Sabuni berättade nyligen i ett samtal med SvD:s politiska chefredaktör Tove Lifvendahl att hon tänker packa bilen och fly till Norge om det blir krig i Sverige. Uttalandet fick kritik eftersom många anser det rimligt att våra ledande politiker stannar kvar i landet om vi angrips. Vi förväntar oss kanske inte att Sabuni ska vara en Zelenskyj, men många tänker nog att den sortens feghet känns rimligare för en kapten på ett italienskt kryssningsfartyg än för en svensk partiledare. En uppdatering har gjorts nedan på grund av Sabunis avgång.

Sabuni tycker själv att kritiken är löjlig eftersom allt bara var ett ”tankeexperiment”. Hon sa ju b...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religionskunskap och etik. Han sysslar också med musik och driver YouTube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor.
Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Han har också skrivit en del för DN Kultur och nominerades 2019 till årets opinionsbildare vid Faktumgalan.
Andreas är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.