De hånar rättssäkerheten och demokratin

Av Simon Vinokur 2022-04-21

Det finns de som på allvar skrattar när man nämner rättssäkerheten i svenska domstolar. Visst har vi vissa problem i det svenska rättsväsendet, det är till exempel betydligt fler rasifierade som döms av de som misstänks för brott, än etniska svenskar. Misogynin och den strukturella rasismen har naturligtvis grävt sig in i de svenska domstolarna och hos polisväsendet, precis som i övriga samhället.

Men när det gäller friade rasifierade personer - eller dömda rasifierade personer som fått vad delar...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


     Simon Vinokur är judisk debattör med fokus på människorättsliga frågor. Engagemanget mot rasism och för integration väcktes i tidig ålder av mamman som arbetade med flyktingar och av pappan som kämpat för mänskliga rättigheter i Litauen i hela sitt liv. Sedan 2015 har Simon arbetat ideellt med två integrationsprojekt som han startat, Integrationssegling och Mirumirupliff.
Simon är en av Magasinet Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.