Debatt
Jimmie Åkesson. Foto Fredrik Sandberg/TT

Nästan 18 procent sympatiserar med ett antisemitiskt, hatiskt parti med rötter i nazismen

Av Simon Vinokur 2022-05-06

Det finns tydligen många anledningar till att rösta på SD. I riksdagsvalet 2018 lade över 1,1 miljoner svenskar sina röster på SD. Det är ungefär trehundratusen fler än 2014 och en miljon fler än 2006. Under Sverigedemokraternas år som skinnskallar på gator och torg under 90-talet var stödet för dem minimalt. Inte ens fjorton tusen svenskar röstade på dem 1994.

Såklart. Vem vill rösta på en organisation som nyligen skapats av verksamma nazister och vit makt-pe...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


     Simon Vinokur är judisk debattör med fokus på människorättsliga frågor. Engagemanget mot rasism och för integration väcktes i tidig ålder av mamman som arbetade med flyktingar och av pappan som kämpat för mänskliga rättigheter i Litauen i hela sitt liv. Sedan 2015 har Simon arbetat ideellt med två integrationsprojekt som han startat, Integrationssegling och Mirumirupliff.
Simon är en av Magasinet Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.