Debatt
Advokat Mikael Westerlund

Turkiet kontra demokratiska rättsstater

Publicerad 2022-05-31

”Respekten för de mänskliga rättigheterna, demokratin och rättsstatens principer urholkas löpande i Turkiet. Landet saknar idag ett oberoende rättsväsende och rättssäkerheten har undergrävts väsentligt sedan Recep Tayyip Erdoğan och hans AKP tog över styret. Turkiet fälls också löpande av Europadomstolen för mänskliga rättigheter men domstolens domar verkställs inte.”

Sveriges legitima intresse av att beviljas medlemskap i försvarsalliansen NATO får inte medföra att ...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


Advokat Mikael Westerlund arbetar huvudsakligen med brottmål som försvarsadvokat men han åtar sig även uppdrag som målsägandebiträde.
Mikael Westerlund är styrelseledamot i Svenska avdelningen av Internationella Juristkommissionen och har ett särskilt intresse av internationell straff- och processrätt. Han deltar inte sällan som internationell rättegångsobservatör vid rättegångar utomlands där det finns anledning att anta att grundläggande rättigheter kommer att kränkas. Han föreläser regelbundet om straff- och processrätt. Därutöver deltar han regelbundet i Advokatsamfundets remissarbete.
Mikael Westerlund är anställd vid Advokatfirman De Basso.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.