Foto TT

Varför struntar vi i Julian Assange?

Av Michael Pålsson 2022-06-22

I skuggan av det alltigenom mest angelägna samhällsproblem Sverige någonsin ställts inför, köerna på Arlanda, har Storbritanniens inrikesminister godkänt att Wikileaksgrundaren Julian Assange ska utlämnas till USA. Utlämningen utgör klimax på ett rättshaveri som borde få till och med den mest förhärdade journalist eller yttrandefrihetsivrare blek om nosen.

Enligt uppgifter i media riskerar Julian Assange uppåt 175 år fängelse i USA för olaga dataintrång o...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Michael Pålsson är advokat på Juhlin & Partners, med expertis inom avtalsrätt och arbetsrätt. Han har ett stort intresse för rättsfilosofi och är bland annat författare till boken ”Om frihet i vår tid”.
Läs mer på www.michaelpalsson.se
Michael är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.