De elaka poliserna

Av Michael Pålsson 2022-06-24

Som rapporterades under midsommarveckan dömdes två polismän till vardera ett års fängelse för falsk angivelse, olaga frihetsberövande, misshandel och hemfridsbrott. Det innebär givetvis inte att poliskåren generellt begår brott, lika lite som att alla advokater skulle begå brott. Men att blint lita på utövarna av statens våldsmonopol kan bli förödande.

Mitt förtroende för poliskåren är i stora drag högt. De få poliser jag känner tycks drivas av ett rä...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Michael Pålsson är advokat på Juhlin & Partners, med expertis inom avtalsrätt och arbetsrätt. Han har ett stort intresse för rättsfilosofi och är bland annat författare till boken ”Om frihet i vår tid”.
Läs mer på www.michaelpalsson.se
Michael är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.