En kvinna till

Av Åsa Hägglöf 2022-06-27

Mäns våld mot kvinnor. Skamligt nog ett uppenbart känsligt ämne. "En kvinna till". De tre orden skapar debatt på olika sätt. Självklart är det en debatt som ska lyftas fram och den eftersöks. Men hur fungerar det i praktiken? Hur fungerar det när rubrikerna "En kvinna död" basuneras ut med stora, skarpt svarta bokstäver?

Först ut är strömmen av sympatikränkta män. Fokusförflyttningen blir en instinktiv reaktion. Det ska...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Åsa Hägglöf är i grunden utbildad barnskötare. Arbetar på ett gruppboende inom LSS. Hon är väl insatt i asylpolitik och migrationsfrågor som hon engagerat sig i under snart 30 år. Vid sidan av sitt arbete jobbar hon ideellt med asylärenden, i första hand gällande ensamkommande.
Åsa är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.