Debatt

Nazisternas deportationståg är tillbaka – den här gången i Stockholm

Av Simon Vinokur 2022-08-18

I tisdags fick de stockholmare som åkte tunnelbana en obehaglig och smaklös överraskning: Stockholms Lokaltrafik med moderaten Kristoffer Tamsons som styrelseordförande hade nämligen godkänt att tågen – oklart om det är ett eller flera – skulle tapetseras från topp till tå med SD:s färger, logotyp och texten ”Välkommen ombord på segertåget” och ”SD 22”.

Kanske kan det tyckas vara en överdriven liknelse, den mellan Sverigedemokraternas tunnelbana och de...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


     Simon Vinokur är judisk debattör med fokus på människorättsliga frågor. Engagemanget mot rasism och för integration väcktes i tidig ålder av mamman som arbetade med flyktingar och av pappan som kämpat för mänskliga rättigheter i Litauen i hela sitt liv.
Simon är socialantropologistudent och engagerad i integrationsfrågor.
Han är en av Magasinet Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.