Jimmie Åkesson Foto: Jonas Ekströmer / TT

Skyll inte fascismen på ungdomen

Av Alex Bengtsson 2022-09-16

Sverigedemokraterna och den SD-anpassade högerns framgångar bland förstagångsväljarna upprör en del och glädjer andra. Likaledes rödgröna partiers svaga stöd hos den svenska ungdomen. Är den så kallade Greta-generationen en myt? Både ja och nej.

Nej, på ett sådant sätt att det är bland ungdomarna avantgardisterna eller profeterna, för den s...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Alex Bengtsson studerar på teologprogrammet vid Uppsala universitet. Han har en bakgrund som vice VD och utbildningsansvarig på Stiftelsen Expo och som grundare av den antirasistiska organisationen Förbundet Tillsammansskapet.
Alex är utbildad 12 stegsbehandlare och har även arbetat som yrkesfiskare. Hösten 2022 gav han ut sin första roman, ”Efter meningen med livet”.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.