Foto Karl Melander /TT

Skärningspunkten mellan lag och rättvisa

Av Michael Pålsson 2022-10-12

Så länge lag och rättvisa går hand i hand är det en självklarhet att alla ska följa demokratiskt stiftade lagar. Svårare blir det när lagen upplevs som moraliskt fel och än svårare när inte ens politikerna följer de lagar de själva instiftat. När lagen blir svårt omoralisk är det vår plikt att bryta mot den. Exakt var och när den moraliska tröskeln överträds är dock en fråga för var och en av oss.

Demokratin och lagar instiftade i demokratisk ordning som människor följer har stor del i vårt välst...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Michael Pålsson är advokat på Juhlin & Partners, med expertis inom avtalsrätt och arbetsrätt. Han har ett stort intresse för rättsfilosofi och är bland annat författare till boken ”Om frihet i vår tid”.
Läs mer på www.michaelpalsson.se
Michael är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.