Jimmie Åkesson. Foto Peo Möller / LocalEyes/TT

Kommer kommande generationer en dag att döma oss?

Av Dick Sundevall 2023-05-01

Bara 13 procent av världens befolkning lever i demokratiska stater. Och oavsett hur mycket skit SD kastar på vårt land, är Sverige en av dessa stater. Men var är vi på väg? Vad gjorde vi på 2020-talet? Var stod vi? Svek vi våra ideal för att följa den riktning vinden blåste åt? Kan vi stå för vad vi gjorde, och inte gjorde, inför kommande generationer?

Vår förmåga att anpassa oss är förunderlig – och farlig. Vi vänjer oss nu vid att det är krig i Euro...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Dick Sundevall är Para§rafs chefredaktör och ansvariga utgivare men hans krönikor och debattartiklar är inga ledare, utan högst personliga tankar och funderingar.
I närmare 40 år har han arbetat med rätts- och kriminalfrågor. Det har blivit många tv-program och dokumentärfilmer. Åtta böcker och många tusen artiklar genom åren.
Dick är mångfalt prisbelönt som journalist och författare med utmärkelsen Guldspaden och annat. Mest stolt är han över Ordfronts Demokratipris, ”för då väljs man ut bland hela befolkningen”.
På frågan om vad han tycker är det bästa han har gjort, svarar han:
– Mina tre barn.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.