Björn Söder. Foto Fredrik Sandberg /TT

Regeringen silar mygg och sväljer grisar!

Av Menekse Mermer 2023-08-16

Spegel, spegel på väggen där. Säg mig vem som vackrast på jorden är? Du, Sverige, vackrast av alla på jorden är! Även om jag också ser det vackra med Sverige i jämförelse med många andra länder över jorden så är denna självbild självbedrägeri med ett förskönande filter.

Sverige är ett land som värnar om allas lika värde. Mänskliga rättigheter, demokrati, yttrandefrihet...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Menekse Mermer flyttade till Sverige som tioåring och delar gärna med sig av sitt perspektiv då hon har varit bosatt såväl i Turkiet som i London och Lund.
Hon har varit socialarbetare inom socialtjänsten sedan många år tillbaka som kontaktperson, projektledare, administratör, socialsekreterare, samhällsvägledare, bidragshandläggare mm.
Hon har tidigare varit politiskt aktiv men idag engagerar hon sig i samhälleliga frågor genom att skriva artiklar.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.