Richard Jomshof (SD). Foto: Anders Wiklund / TT

Lägg ner partiegoismen och inse allvaret

Av Alex Bengtsson 2024-01-23

Att SD genom partitoppen Richard Jomshof (ordförande i justitieutskottet) nu vill förbjuda muslimska symboler är en del av partiets projekt att få bort alla muslimskt troende och praktiserande människor från Sverige. Det är inget nytt. Det är bara att det är möjligt nu, tack vare den svenska borgerligheten och en socialdemokrati som tävlar med nyss nämnda borgerlighet om vem som är ”hårdast” mot migranter.

Låt mig vara tydlig. Jag skriver inte det här för att plocka några politiska poäng, för eller emot n...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


Alex Bengtsson, studerar till präst vid Uppsala universitet och arbetar som samtalscoach för män som fastnat i kriminalitet och missbruk. Bengtsson har tidigare varit vice vd och utbildningsansvarig på den antirasistiska stiftelsen Expo.
Alex är utbildad tolvstegsbehandlare och har även arbetat som yrkesfiskare. Hösten 2022 gav han ut sin första roman, ”Efter meningen med livet”.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.