Foto Jonas Ekströmer /TT

Är vi demokratiskadade?

Av Michael Pålsson 2024-02-29

Har vi levt i en liberal demokrati så länge att vi tar den för given? I så fall vi är illa ute. Begreppet ”fredsskadad” blev under hösten 2023 snabbt populärt hos vissa politiker. Jag vet själv inte hur det ligger till med den saken. Personligen är jag nämligen betydligt mer bekymrad över att vi och våra politiker tycks vara demokratiskadade. Detta är för mig en betydligt värre skada.

I korståget mot gängkriminaliteten har socialdemokrater och Tidö-partier under de senaste åren gjort...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Michael Pålsson är advokat på Juhlin & Partners, med expertis inom avtalsrätt och arbetsrätt. Han har ett stort intresse för rättsfilosofi och är bland annat författare till böckerna ”Om frihet i vår tid” och ”Verklig rättvisa”.
Läs mer på www.michaelpalsson.se
Michael är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.