Öppet brev till kammaråklagare Karin Bergstrand

Av Harriette Broman 2014-06-03

Du har nu under sju år försökt sätta dit min systerson Jonas Falk med alla tänkbara medel - lagliga som olagliga. Väldigt många har skrivit till mig och undrat vad jag tycker om det som hänt. Jag är förkrossad givetvis, som resten av Jonas anhöriga men jag ska kortfattat säga vad jag tror. Jag har pratat med många juridiskt kunniga personer under dessa dagar för att försöka förstå vad det är som sker.

   En sak kan man i alla fall inte ta ifrån dig åklagare Karin Bergstrand och det är att du är kreat...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Harriette Broman är de senaste åren mest känd som moster till Jonas Falk/Oredsson, aktuell i den stora kokainrättegången.
Hon är den ostraffade kvinna som suttit längst häktad med restriktioner (18 månader).
Harriette är friad från den brottsmisstanke som hon satt häktad för och åklagaren har inte ens överklagat den domen.
Harriette har alltid varit egen företagare. Hon har jobbat med musik i Europa, träning och hälsa i Sverige, haft fastigheter och industrier i Estland och Spanien och drivit nattklubb och restauranger i Spanien. Hon har ett stort engagemang i rättsfrågor, mycket på grund av vad hon själv råkat ut för, men också för att hon följt Jonas under alla år som han befunnit sig i polisens och Kriminalvårdens händer.

Harriette kommer som krönikör för Para§raf att skriva om den pågående stora kokainrättegången från ”insidan” men även om andra funderingar kring rättssäkerheten och dess brister.

Publicerad