Para§raf uppdaterar

Av Dick Sundevall 2015-06-02

Under hösten kommer Para§raf med en ny utformning som ska vara mer anpassad till mobiler och lättare att hitta i. Inför premiären den 1 september laddar vi upp med en hel hög nya intressanta och spännande artiklar och krönikor. Men – för att komma åt samtliga artiklar måste du prenumerera på vårt Nyhetsbrev.

Dick Sundevall är Para§rafs chefredaktör men hans krönikor är inga ledare, utan högst privata tankar och funderingar.

I drygt 30 år har han arbetat med rätts- och kriminalfrågor. Det har blivit många tv-program och dokumentärfilmer. Åtta böcker, senast Det farliga Sverige, och några tusen artiklar genom åren.

Dick är mångfalt prisbelönt som journalist och författare med Guldspaden och annat men är mest stolt över Ordfronts Demokratipris, ”för då tävlar man ju mot hela svenska folket”.
På frågan om vad han tycker är det bästa han har gjort, svarar han:
– Mina tre barn.

Det kommer fortfarande inte att kosta något att prenumerera. Och vi kommer inte att efterfråga ditt namn, adress och telefonnummer etcetera – och än mindre ditt personnummer. Utan bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet skickat till.

   Men jag följer er på Facebook, kanske du tänker? Och där får jag reda på vad ni har publicerat, så varför ska jag prenumerera på Nyhetsbrevet? Dels får du inte på Fb-sidan reda på allt vi publicerar och dels kommer du framöver att få en kod via Nyhetsbrevet, som du måste använda för att komma åt samtliga dryga tusen artiklar och krönikor på Para§raf.

   Varför gör vi då den här förändringen? Därför att vi vill kunna nå dig och andra trogna läsare av Para§raf. Nu inför nypremiären gör vi ett uppehåll från midsommar till 1 september. Men om det till exempel händer något som vi har insideinformation om, så skickar vi ut ett extra Nyhetsbrev om att vi har publicerat en eller flera artiklar om det.

   Du som följer oss vet att vi är ensamma om att löpande rapportera om de olika turerna i det stora kokainmålet. Och att det bara är vi som hela tiden har kontakt med, och intervjuar, huvudpersonerna Jonas Falk, Mauritz Andersson och Harriette Broman.

   Vad kommer att hända med Jonas Falk framöver i Spanien? Blir det en ny rättegång eller läggs alltihop ner? Hur stora blir skadeståndskraven? När är det dags för Europadomstolen att titta närmare på fallet? Vi rapporterar löpande om de olika turerna.

   Vad händer efter att Julian Assange till slut blivit förhörd i London? Vi fortsätter att följa denna segdragna historia. En del har ifrågasatt att vi publicerade den sekretessbelagda polisundersökningen avseende Assange – vi vidhåller att det var befogat.

   Podcast i största allmänhet har trampat omkring i barnskorna i Sverige. Det mest avancerade har varit att två personer pratat med varandra. Nu har det tagits nya steg i och med Aftonbladets Fallet och framförallt genom att Acast gått in och samproducerat Spår som vi löpande publicerar på Para§raf. Det är ingen tillfällighet att båda är krimpodcast. Det kommer mer av samma slag i nya Para§raf.

   Vi har från en del polisdistrikt fått höra att antalet anmälningar om sexbrott som visat sig vara falska – har ökat. Är det så? Vi har påbörjat ett omfattande grävande för att ta reda på hur det ser ut. Det här är allvarligt för de inblandade. Dels för killar och män som blir misstänkta och kanske stämplade som våldtäktsmän, även om polisutredningen kommer fram till att det var en falsk anmälan. Dels, och inte minst, för de tjejer och kvinnor som har blivit våldtagna men som kanske inte blir trodda på grund av att andra gjort falska anmälningar.

   Det här är en känslig fråga, och därför vill de flesta medier inte ta i den. Men ett skäl för att en gång i tiden starta Para§raf var att vi inte skulle undvika några frågor bara för att de var känsliga. Inte var politiskt korrekta att ta upp.

   Vi kommer att fortsätta att gräva i och granska fallet med ”Den osynlige mördaren”. Handlar det om ytterligare en person som är dömd till livstids fängelse för ett mord som han är helt oskyldig till?

   Det här och mycket annat kommer du att kunna följa i Para§raf – men sannolikt inte i andra medier.

   Men för att kunna komma åt och läsa samtliga artiklar på Para§raf framöver kommer du alltså att behöva en kod. Och den får du genom att prenumerera på Nyhetsbrevet.

   Låt mig här understryka och upprepa vad du ibland hittar under en del artiklar och krönikor:

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev

Framöver är det bara prenumeranterna som kommer åt att läsa samtliga artiklar.

I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten. Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.

Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.

OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

 


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.