Asylkritiker, medborgargarden eller lynchmobb?

Av Dick Sundevall 2016-02-02

Flygblad sprids om att flyktingbarnen ska attackeras. Sedan sker just det. Organiserade unga maskerade män angriper fysiskt alla som på minsta sätt liknar invandrare. Flyktingar eller inte. På landets stora medieredaktioner uppstår den totala förvirringen. För där har man bestämt sig för att vara försiktig med begrepp som rasister och nazister. SVT väljer istället att använda begreppet medborgargarden, som är något helt annat. Och de som är totalt förvirrade beskriver lynchmobben som asylkritiker!

   Samtliga allianspartier är mycket kritiska till den okontrollerade stora flyktingvåg som kommit i...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


Dick Sundevall är Para§rafs chefredaktör men hans krönikor och debattartiklar är inga ledare, utan högst privata tankar och funderingar.

I drygt 30 år har han arbetat med rätts- och kriminalfrågor. Det har blivit många tv-program och dokumentärfilmer. Åtta böcker, senast Det farliga Sverige, och några tusen artiklar genom åren.

Dick är mångfalt prisbelönt som journalist och författare med utmärkelsen Guldspaden och annat. Mest stolt är han över Ordfronts Demokratipris, ”för då väljs man ut bland hela befolkningen”.
På frågan om vad han tycker är det bästa han har gjort, svarar han:
– Mina tre barn.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.