Vet SMHI vad det var för väder i går?

Av Dick Sundevall 2016-06-27

Efter att snart ha bott långt ute på landet i ett år börjar jag förstå lantbrukare som alltmer ifrågasätter SMHI. När jag just nu tittar på väderrapporter som uppdateras timme för timme, och avser den kommun jag bor i, ska det vara växlande molnighet, ganska soligt och inte en droppe regn. Bilden ovan från mitt kontorsfönster visar hur det egentligen är – det spöregnar – och har så gjort i flera timmar. Det är alltså inte någon tillfällig liten skur.

   För vissa yrkesgrupper har väderrapporteringen stor betydelse. Lantbrukare och sjömän utgör två e...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


  Dick Sundevall är Para§rafs chefredaktör men hans krönikor och debattartiklar är inga ledare, utan högst privata tankar och funderingar.

I drygt 30 år har han arbetat med rätts- och kriminalfrågor. Det har blivit många tv-program och dokumentärfilmer. Åtta böcker, senast Det farliga Sverige, och några tusen artiklar genom åren.

Dick är mångfalt prisbelönt som journalist och författare med utmärkelsen Guldspaden och annat. Mest stolt är han över Ordfronts Demokratipris, ”för då väljs man ut bland hela befolkningen”.
På frågan om vad han tycker är det bästa han har gjort, svarar han:
– Mina tre barn.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.