Öppet brev till mediesverige

Av Sargon De Basso 2017-01-06

Jag är allvarligt oroad över nivån på kriminaljournalistiken i Sverige. Senast idag ägnade jag tid till en journalist som skrivit om en 22-årig klient.

   Jag fick förklara det opassande med en tidningsrubrik om att klienten dömts för ett grovt brott, ...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


Advokat Sargon De Basso är en av landets mest anlitade försvarsadvokater och har företrätt flera kända klienter i uppmärksammade fall. I fallet Samir fick han resning och en frikännande dom för ett 30 år gammalt mord.

De Basso är sprungen ur brottmålsbranschen. Direkt efter juridikstudierna i Uppsala arbetade han för sin mentor, advokat Peter Althin, under tio års tid. År 2016 grundade han advokatfirman De Basso som idag är bland landets ledande brottmålsbyråer.

I den offentliga debatten har advokat De Basso varit skoningslös i sin kritik mot de etablerade mediabolagen och anser att den oseriösa kriminaljournalistiken skadar tilltron till vårt rättsväsende. Vidare anser han att medborgarna är nästintill rättslösa i relation till medierna vid pressetiska övergrepp.

Advokat De Basso har varit engagerad i Magasinet Paragraf sedan år 2015 och är idag en av magasinets krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.