Vad ska hända när man har tagit tillbaka områden från kriminella?

Av Andreas Magnusson 2017-03-23

Stefan Löfvén och Anders Ygeman på gemensam presskonferens. Svenska flaggor i bakgrunden. Allvarligt tonläge. De talar om satsningen mot de kriminella gängen i tretton utvalda områden. Jag tänker att det låter bra på många sätt men när Ygeman säger "det ska helt enkelt vara jobbigt att vara kriminell i dessa områden" så undrar jag i vilka områden det inte ska vara jobbigt att vara kriminell i?

   Handlar det om områden där kriminella inte i första hand skjuter ihjäl varandra utan sådana där s...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religion och etik. Han är också deltidsmusiker och har nyligen startat You Tube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att med pedagogiska reflektioner tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor. Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Nu är Andreas även en av Para§rafs krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.