Färdigt åsiktspaket för dig som önskar tuffare tag och mindre daltande med brottslingar

Av Andreas Magnusson 2017-07-12

Det kan vara svårt att veta vad man egentligen ska tycka i olika frågor och därför har jag satt ihop ett litet reaktionärt åsiktspaket för rättspolitiska diskussioner. Tanken är att du med hjälp av denna manual enkelt ska kunna ta ställning mot den förutsägbara PK-maffian och dess vänsterextrema mjukisåsikter.

   För det första: Tyck att vi har för mjäkiga straff i Sverige och att vi daltar med intagna på fängelser trots att vi inte gör det. Hävda att en fängelsevistelse i Sverige inte är helt olik vistelsen på ett lyxhotell.

   För det andra: Tyck att det är skit samma om misstänkta kan få sitta häktade i både tre och fyra år i Sverige, trots att de inte är dömda för något brott.

   För det tredje: Tyck att fängelsematen är bättre än skolmaten och maten på äldreboenden även om du aldrig har ätit på ett fängelse eller på ett äldreboende och var barn sist du åt på en skola.

   För det fjärde: Tyck att det daltades mindre med kriminella förr även om det är uppenbart att straffpåföljderna blir allt hårdare.

   För det femte: Tyck att det framförallt är invandrare som begår brott i Sverige även om det inte stämmer.

   För det sjätte: Tyck att vi borde ha längre fängelsestraff även om de håller normal internationell nivå och straffen i Sverige blir allt längre.

   För det sjunde: Tyck att det är helt sjukt att man får böter för fortkörning även om hög hastighet i trafiken leder till att fler människor dör (du hävdar att det inte är hastigheten som sådan utan misstagen som leder till olyckor).

   För det åttonde: Tyck att polisen borde ägna sig åt viktigare saker än vad de gör oavsett vad de gör. Särskilt om du själv drabbas av deras insatser.

   För det nionde: Tyck att den svenska polisen är för mesig även om forskningen visar att våldsamma polisingripanden i allmänhet är kontraproduktiva.

   För det tionde: Tyck att gängkriminalitet är en konsekvens av invandringen även om den alltid har funnits och finns även i länder som i princip inte har någon invandring alls.

   För det elfte: Tyck att våldtäkt är en konsekvens av invandringen även om den alltid har funnits och åtskilliga våldtäktsmän är ”helsvenskar”.

   För det tolfte: Tyck att bilbränder inte har med försäkringsbedrägeri att göra även om det är den vanligaste orsaken.

   För det trettonde: Tyck att segregation inte har med brottslighet att göra även om den på många sätt har det.

   För det fjortonde: Tyck att fartkameror är ett förbannat påhitt trots att de sänker hastigheterna på vägarna och därmed kan minska antalet olyckor.

   För det femtonde: Tyck att man borde ”skära kuken av våldtäktsmän och sy fast den i pannan på dom” även om du inser att det skulle vara lite taskigt mot en felaktigt dömd person.

   För det sextonde: Tyck att inga mördare bör dömas till rättspsykiatrisk vård även om vården innebär minskad risk för att den dömde återfaller i brottslighet.

   För det sjuttonde: Tyck att brottslingar ska straffas istället för att få förståelse även om det inte finns någon motsättning mellan att försöka förstå orsakerna bakom brott för att förebygga nya och att också straffa gärningsmän.

   För det artonde: Tyck att det är ett ofog att du får parkeringsböter och ett ofog när andra inte får det.

   För det nittonde: Tyck att advokater är riktiga skojare som slirar med sanningen för att få brottslingar fria även om du inte skulle vilja leva i ett samhälle där vi saknar rättssäkerhet.

   För det tjugonde: Tyck att det är underbart att åka på semester till Thailand även om det är en militärdiktatur där man kan få mångårigt fängelsestraff för att ha skojat om kungen.

   För det tjugoförsta: Tyck att anlagda bränder på asylboenden och planerade asylboenden utförs av de asylsökande själva eller att det i alla fall inte är rasister som tänder på.

   För det tjugoandra: Tyck att hedersvåld har med Islam att göra även om det förekommer inom alla religioner och kulturer.

   För det tjugotredje: Tyck att den misstänkte för terrordådet på Drottninggatan är muslim eftersom han har gillat islamistiska inlägg på Facebook men att han inte är nazist när han sedan gör heil-tecken.

   För det tjugofjärde: Tyck att brottsligheten i Sverige har ökat trots att statistiken visar att den inte har det.

   För det tjugofemte: Tyck att den här texten är förbannat trams och att Magasinet Paragraf inte borde publicera sådan här smörja.

 


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religion och etik. Han är också deltidsmusiker och har nyligen startat You Tube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att med pedagogiska reflektioner tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor. Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Nu är Andreas även en av Para§rafs krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.