Vi måste börja ta ansvar för hedersvåldet

Av Andreas Magnusson 2017-08-10

En diskussion som så gott som alltid spårar ur i Sverige är den om hederskultur och hedersvåld. Det är sorgligt att se att när ämnet kommer på tal så lämnar i övrigt kloka människor gärna hjärnan hemma. Diskussionen hamnar nästan alltid i det ena eller andra diket – antingen landar det i rasistisk fördomsfull dynga om Islam eller så landar det lätt i att man förminskar problemet.

   Frågan om hedersvåld är ytterst en fråga om två saker: Våld och heder. Om det inte finns någon he...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religion och etik. Han är också deltidsmusiker och har nyligen startat You Tube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att med pedagogiska reflektioner tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor. Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Nu är Andreas även en av Para§rafs krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.