Varför bli förvånad när bittra och hatiska personer beter sig svinaktigt?

Av Dick Sundevall 2017-09-26

Att Sverigedemokraternas existens bygger på missnöjda, bittra och alltför ofta rent hatiska personer, är ingen nyhet. Såväl på riksdagsnivå som kommunalt framkommer än det ena och än det andra, som vore en omöjlighet i andra partier. Så varför bli förvånad när det nu även visar sig att kvinnor som är medlemmar i SD blir sexuellt trakasserade och utsatta för sexövergrepp av ledande sverigedemokrater?

   Interna stridigheter och en och annan som beter sig så illa att han eller hon måste uteslutas ur partiet, förekommer i alla partier någon gång. Men hos Sverigedemokraterna tycks det vara en ofta återkommande vana.

   Naturligtvis är det så. Partiets hela existens bygger ju på missnöje, enfald, bitterhet och hat. Och att därmed framställa Sverige som ett skitland. Det är vad man får sin energi ifrån och bygger sin politik på.

   Vi som varit med i några år har till och från träffat på sådana personer, redan innan SD existerade. Människor som tycks få sin energi av att gnälla och jävlas med andra. I värsta fall har det varit en bitter granne eller en arbetskollega (ordet arbetskamrat blir i sammanhanget lite konstigt).

   Utmärkande för dessa är att de skyller sina personliga tillkortakommanden på andra. På chefer, politiker, grannar, arbetskamrater, ”den där Stockholmarn” eller vad det nu är. Eller på den där ”judejäveln” eller ”arabsvinet”.

   Det kan räcka med att någon som inte är uppfödd på en ort flyttar in där, för att de ska gå igång.

– Den där skåningen!

– Den där lappjäveln.

   Idealet är alltså att man i generationer bor kvar på en och samma ort. Att man inte söker sig vidare i livet. Alltså att ankdammsperspektivet är det mest eftersträvansvärda.

   Om det då kommer någon, eller kanske en hel familj, från ett annat land så blir självklart just dessa något man kan skylla allt tänkbart ont på. Och då inte minst sina egna tillkortakommanden. Till slut kanske man blir sverigedemokrat och tror att all brottslighet i landet utförs av invandrare. Eller i varje fall 80-90 procent.

   Att det rent logiskt inte går ihop, bryr man sig inte om. Att det sitter färre i fängelse idag än det gjorde innan ”massinvandringen” har ingen betydelse. Om en majoritet av alla brott skulle begås av invandrare, skulle rimligen brottsligheten ha ökat väldeliga av de senaste årens invandring – men det har den inte gjort.

   Det här skulle också innebära att infödda svenskar helt plötsligt skulle ha blivit mycket hederligare. För på något annat sätt går det ju inte att få ihop matematiken med att det i huvudsak skulle vara invandrare som begår brott, samtidigt som det inte blir fler anmälda brott och inte fler som är inlåsta i landets fängelser.

   Låt mig försöka förklara det där en gång till för alla högertroll som nu går i taket: Om det inte anmäls fler brott än tidigare och inte är fler i fängelserna än tidigare och 80-90 procent av brotten begås av invandrare, vilket brukar vara en vanlig siffra på olika brunhögersajter – så måste ju rimligen förklaringen vara att infödda svenskar på bara några få år har blivit väldigt mycket hederligare.

   Istället för att det som tidigare varit 4-5000 fångar i svenska fängelser varav 90 procent var svenskar, så är det nu drygt 3000 fångar. Om då 80-90 procent av dessa vore invandrare, så skulle det bara vara några hundratal infödda svenskar bland fångarna. Alltså skulle infödda svenskar på kort tid ha blivit enormt mycket hederligare.

   Så kan man ju naturligtvis få tro att det är. Vi har ju både tankefrihet och yttrandefrihet i Sverige. Man kan även få hävda att det inte pågår någon miljöförstörelse, att svensk sjukvård är sämst i världen och att jorden är platt.

   Att världen styrs av en judisk konspiration och att alla araber är terrorister, får man också tro. Dock finns det vissa begränsningar i våra lagar avseende vad man får yttra offentligt i sådana frågor.

   Sverigedemokraterna står ut på många sätt inom svensk politik. Inte minst genom att inget annat parti har så många riksdagsmän som åtalats och fälts för olika brott. Så varför nu bli förvånad över att det inom SD förekommer sexuella trakasserier mot kvinnor – som av någon förunderlig anledning blivit medlemmar i det partiet?

   Själv skulle jag bli oerhört förvånad om det inte förekom. Liksom jag skulle bli väldigt förvånad över om det den här månaden och nästa, inte var något problem som framträdande SD-politiker skyllde på invandringen. Lika förvånad som jag skulle bli om det inte återigen avslöjades att en förtroendevald SD-politiker fört fram rasistiska påståenden på olika sajter.

   Det är ju helt enkelt så att hur mycket Jimmie Åkesson och hans närmaste än försöker framställa SD som ett rumsrent parti – så är det inte rumsrent. Det är ett parti med rasistiska rötter som bygger på missnöje, bitterhet och hat – och med det som grund skitar ner Sverige såväl inom som utom landet. Skitar ner vårt fina land.

För övrigt anser jag…

   att du som nu vill ifrågasätta ovanstående först borde läsa det här: Andelen invandrare i fängelse

 


   Dick Sundevall är Para§rafs chefredaktör men hans krönikor och debattartiklar är inga ledare, utan högst privata tankar och funderingar.
I närmare 40 år har han arbetat med rätts- och kriminalfrågor. Det har blivit många tv-program och dokumentärfilmer. Åtta böcker, senast Det farliga Sverige, och många tusen artiklar genom åren.
Dick är mångfalt prisbelönt som journalist och författare med utmärkelsen Guldspaden och annat. Mest stolt är han över Ordfronts Demokratipris, ”för då väljs man ut bland hela befolkningen”.
På frågan om vad han tycker är det bästa han har gjort, svarar han:
– Mina tre barn.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.