Kultur eller militärdiktatur – vilket Sverige vill vi ha?

Av Andreas Magnusson 2018-01-18

På debattplats i Aftonbladet föreslog den pensionerade polisen Anders Bergstedt att Riksdagen borde besluta om ett militärt ingripande mot våra förortsområden. Förslaget anammades snabbt av Jimmie Åkesson och en aningens mer avvaktande Stefan Löfven. Nu väntar vi bara på att några andra virrpannor ska föreslå ett militärt övertagande av Riksdagen inför en återhållsamt positiv statsminister.

   Det kanske är fördomsfullt men jag tror att den polisiära blicken ibland är väldigt snäv. Polisen...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religion och etik. Han är också deltidsmusiker och har nyligen startat You Tube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att med pedagogiska reflektioner tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor. Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Han medarbetar emellanåt på DN Kultur. Nu är Andreas även en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.