Varför slänger vi inte ut alla män ur landet?

Av Andreas Magnusson 2018-04-26

Ni vet alla vad som händer när en gärningsman bakom ett terrordåd på något sätt har kunnat kopplas till islam. Genast är de där och ropar om att vi måste slänga ut alla muslimer, att islam borde förbjudas och att invandringen från muslimska länder måste stoppas. Om man vill luta sig mot vetenskaplig fakta i strävan att minska brottsligheten i landet så finns det en bättre väg att gå.

  Samma dag som sexualsadisten Peter Madsen dömdes till livstids fängelse för det bestialiska mordet...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religion och etik. Han är också deltidsmusiker och har nyligen startat You Tube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att med pedagogiska reflektioner tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor. Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Han medarbetar emellanåt på DN Kultur. Andreas är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.