Veckans värsta

Åklagare och poliser som inte vet vad politik är

Av Andreas Magnusson 2018-08-18

I samband med bilbränderna i Göteborg uttalade sig ansvarig åklagare Mats Ihlbom och sa så här: ”Enligt vad som har framkommit av utredningen hittills finns det ingenting som antyder att det skulle vara politiska motiv bakom”. Det är ett häpnadsväckande uttalande. Åklagaren tror alltså att de som eldar bilar gör det helt utan ilska mot samhället och helt utan vilja att förändra någonting.

   Oavsett vem eller vilka som ligger bakom bränderna är handlingen totalt oacceptabel. Den förstärk...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religion och etik. Han är också deltidsmusiker och har nyligen startat You Tube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att med pedagogiska reflektioner tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor. Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Han medarbetar emellanåt på DN Kultur. Andreas är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.