Veckans värsta

Sverigedemokrat utan minne

Av Andreas Magnusson 2018-10-27

Sveriges mest glömska förälder heter Patrick Reslow och är Sverigedemokratisk politiker. För andra gången på kort tid har han helt och hållet glömt bort att han delar bostad med sin familj.

   Det är lite som när tennisoraklet Björn Hellberg försökte lämna in hunden istället för barnet på dagis eller när Handelsbanken glömde av att de precis tjänat en massa pengar tack vare sin personal och därför behöver sparka sin personal för att tjäna ännu mer pengar. Glömskan och förvirringen är ibland häpnadsväckande.

   Senast vi hörde talas om Patrick Reslow hade han åkt till PK-jippot Almedalsveckan på Gotland och glömt att familjen var med och nu har han åkt hela vägen till lyxhotell i Singapore och än en gång missat den lilla detaljen att han inte reste ensam.

   Glömskan har även i detta fall haft ett pris – närmare bestämt 32 000 kronor. Till denna kostnad har vi skattebetalare betalt boende på lyxhotell för en familj som Patrick Reslow inte ens kommer ihåg att han hade med sig.

   Personligen kan jag känna att jag hellre skulle betala för familjen Reslows gemensamma njutningar om jag visste att pappa Reslow tog god hand om sin familj. För vad är det egentligen för mening med gemensam familjetid om pappan inte ens efteråt kommer ihåg att frun och barnen var med?

   Det är väldigt olika men det kostar vanligen inte mer än ungefär 8000 kronor att bo en månad på demensboende. För 32 000 kronor hade vi alltså istället kunnat ge den omvända minnesmästaren Reslow fyra månader av god professionell omsorg.

   Reslows första uppmärksammade minnesfadäs var annars när han 2017 glömde av att han valts in i Riksdagen som företrädare för Moderaterna. Detta gjorde att han mitt i en mandatperiod kunde hoppa av till Sverigedemokraterna. Därefter förde han moderata väljares talan genom att i Riksdagen rösta mot den politik han lovat väljarna att föra.

 

Detta är en krönika. Analyser och ställningstaganden är skribentens.

 


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religion och etik. Han är också deltidsmusiker och har nyligen startat You Tube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att med pedagogiska reflektioner tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor. Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Han medarbetar emellanåt på DN Kultur. Andreas är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.