Kulturen betyder inte ett skit för mig

Av Mischa Snicker 2018-12-17

Har du någonsin fått frågan ''Vad betyder kulturen för dig?'' Ja, vad betyder den egentligen överlag? När är man en del av det ökända kulturlivet och när klassas man som en kulturprofil? Förorten har blivit en egen genre inom ämnet. Ögon lyser upp och händer applåderar lite extra hårt när ordet ''förort'' kommer in i bilden. Saker slutar att bara vara bra, de är nu ''bra för att vara från förorten'', ''bra för att komma från en sån som hållit på med sånt''. En liten extra klapp på huvudet och en 'bra jobbat'-kommentar, sedan tröttnar man.

   När rappare beskriver samma saker som de gör på film, i böcker och så vidare, så är det inte ...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


Av Mischa Snicker 

Jag är en tjej på 23 år som suttit på olika institutioner och nu äntligen är fri från allt frihetsberövande. 
Uppväxt i förorten Angered i Göteborg. Intresset har alltid varit att skriva, inte bara om vissa situationer utan även om känslorna. Och att kunna förmedla det till de som suttit eller sitter i samma situation.

Jag vill visa att vi också kan komma någonstans, att hopplösheten vi känt mest bara är en illusion. Jag hade aldrig kunnat ana att jag en dag skulle vara med i antologin När andra sover, eller att jag skulle kunnat göra en film av det.

Det viktigaste är att jag nu kan nå ut. Jag har haft en rätt tuff uppväxt precis som många jag känner men att äntligen kunna förmedla mina känslor på ett sätt som jag älskar att göra, är det som räddat mig. Det jag vill förmedla är – att vi aldrig ska hålla tyst.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.