Så – när lämnar ni landet?

Av Andreas Magnusson 2019-01-22

Inför regeringsbildningen höjde de sina röster. Om Löfven blev statsminister skulle de lämna landet. De skulle istället bli invandrare i länder som inte tar emot en massa jä-la invandrare. Flera av dem mullrar fortfarande om sina flyttplaner. Så – när går flyttlasset? Vi är många som gärna ställer upp med bärhjälp om det behövs.

   Upprördheten är stor bland människor som kallar sig Sverigevänner men i själva verket lägger nästan all sin vakna tid till att gnälla på det här landet.

   En ledande SD-politiker uttryckte häromdagen att han saknade Christer Pettersson. Han är inte ensam. I Stå upp för Sverige – Sveriges största rasistiska nätforum med drygt 160 000 medlemmar föreslog flera skribenter häromdagen att Löfven borde ta en promenad på Sveavägen.

   Man kan dela in kritikerna i det SD-vänliga rasistforumet i tre grupper: De som vill avrätta vår statsminister, de som vill avsätta vår statsminister och de som har fått nog och själva vill lämna landet.

”Flyttar mer än gärna till Danmark om Sverige blir mer osäkert än idag”, skriver en kvinna i forumet. ”Har siktet inställt på Norge” skriver en annan.

”Jag tror blir högre självmord bland ungdomar, äldre och barn under år 2019!!!” skriver en kvinna, ”det går åt helvete med det som finns kvar av Sverige nu” skriver en man.

”Ja nog kan man bli både uppgiven och deprimerad av det. Flytta utomlands låter som en alltmer lockande tanke, frågan är bara var?” undrar en kvinna.

  En man håller med:

”Tänker flytta ut ur landet innan de 4 åren är slut…”

Danmark, Norge och Ungern tycks vara favoritländerna bland de flyttsugna. Så här skriver en man på knackig svenska:

”Efter alla de år och månader med landsförräderi här i Sverige min stadsminister är Viktor Orban. . Så förblir nästa 4 år tills Löfven är på makten.”

”Vi får packa och dra iväg.” skriver en kvinna.

   En lite mer vältalig person lägger ut texten för att förklara hur allt hänger ihop. Av någon anledning räknar hon bort Liberalerna och Centern ur diskussionen:

”Alla Globalister är islamister. Globalister (S, MP, V, M och K D) kämpar emot nationalister (SD). Tyvärr även M och K D är för globalism (därför vill de blockera SD) vilket leder till islamisering av Sverige. SD är nationalister som kämpar för Sveriges bästa. Bara nationalister (som SD) och nationalistiska länder kommer att överleva denna invasion.”

   Ja, men vad väntar ni på? Det finns ingen som tvingar er kvar. Om ni lämnar så kan ni väl upplåta era lägenheter till ensamkommande flyktingkillar från Afghanistan och andra unga människor som verkligen tror på det här landet och längtar efter att få göra nytta för vårt land.

   Vi kanske kan byta rakt av. Ni tycker ju att det är säkert att bege sig till Afghanistan och de tycker att det känns säkrare här. Ni tycker ju att det är krig i våra storstäder och de tycker att det är krig i sina.

   Alla vinner. Genom er frivilliga landsflykt gör ni det möjligt för oss att hjälpa fler. Vi slipper ert olidliga gnäll och ni slipper våra PK-idéer om jämställdhet, kärlek och medmänsklighet. Har vi en deal?

 

Detta är en krönika. Analyser och ställningstaganden är skribentens.

 


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religion och etik. Han är också deltidsmusiker och har nyligen startat You Tube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att med pedagogiska reflektioner tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor. Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Han medarbetar emellanåt på DN Kultur. Andreas är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.