Andreas Magnusson

Att förbjuda något som nästan inte finns

Av Andreas Magnusson 2019-03-07

Tiggeriförbudet i Vellinge är en framgångssaga. Förbudet har lett till att tiggeriet snart kommer att minska med hela hundra procent. Det fanns en tiggare i kommunen innan förbudet infördes. Hon heter Alina. Snart lämnar Alina Vellinge eftersom förbudet har lett till att människor skriker glåpord efter henne. Klimatet är så hårt att hon, enligt Sydsvenskan, inte längre vågar stanna kvar på platsen.

    När jag tänker på äkta glädje så är det två bilder som dyker upp för mitt inre. Den första är bi...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religion och etik. Han är också deltidsmusiker och har nyligen startat You Tube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att med pedagogiska reflektioner tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor. Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Han medarbetar emellanåt på DN Kultur. Andreas är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.