Veckans värsta
Jan-Emanuel Johansson. Foto Magnus Sandberg /Aftonbladet/ TT

Jan Emanuel kallar det folkhem men pratar om en uppfostringsanstalt

Av Andreas Magnusson 2021-09-04

Jag vet inte om det finns en särskild plats efter döden för män som gjorde sig en förmögenhet på att öppna asylboenden i flyktingkris för att när flyktingvågen var över spendera år med att gnälla om att vi tar emot för många flyktingar. Om det finns en sådan plats är jag säker på att det är där vi kommer att hitta både Bert Karlsson och Jan Emanuel Johansson.

Jan Emanuel Johansson vann TV-såpan Robinson 2001 och lyckades kryssa sig in i riksdagen på ett soci...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religionskunskap och etik. Han sysslar också med musik och driver YouTube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor.
Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Han har också skrivit en del för DN Kultur och nominerades 2019 till årets opinionsbildare vid Faktumgalan.
Andreas är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.