Patrik & Börges podcast

Av Patrik&Börge 2013-09-26

Premiär på Para§raf

Om brott, straff och samhällsfrågor - varje vecka!

Börge Hellström, en av Sveriges mest lästa kriminalförfattare och den tidigare brottslingen numera föreläsaren och entreprenören Patrik Pelosio, kommer att en gång i veckan släppa ett podprogram som med humor, allvar och värme tar upp brott, straff och samhällsfrågor. 

Programmet kommer innehålla analyser, diskussioner och gäster. Ofta kommer diskussionerna leda in på helt andra ämnen. Patrik och Börge kommer att vara personliga och dela med sig egna erfarenheter och tillkortakommanden. De tittar i tidningarna och på tv och utgår från aktuella händelser och debatter. Kanske ser de trender och mönster. De frågar sig varför? Hur funkar det egentligen? Och vad driver människorna bakom och vad kan man göra?

Gästerna kan vara experter, brottsoffer eller förövare eller någon helt annan som de tycker är intressant. De går ofta djupt, men är ibland också störande ytliga. Garanterat kommer de inte att väja för det som är känsligt eller personligt – det är de alldeles för gränslösa och har för dålig impulskontroll för.

/wp-content/uploads/content/intervjuer/pob/PatrikBoerge1.jpg

”Frågor om brott och straff är väldigt viktiga samhällsfrågor av den anledningen att de nuddar saker som hur vi ser på andra människor och oss själva. Dessa frågor blir ofta förenklade och onyanserat belysta. I vår podcast försöker vi i alla fall ge dem lite tid”
Börge Hellström

Patrik Pelosio och Börge Hellström har inte bara en stor erfarenhet och ett unikt kontaktnät som garanterar intressanta program och gäster. De har också ett väldigt roligt och dynamiskt samspel mellan varandra som gör att detta blir en podcast ni inte vill missa.

”Både jag och Börge är två snälla killar med taskig impulskontroll. Ibland snackar vi för mycket. Men vi är de vi är, och är alltid öppna och ärliga. Det är ju det som är grejen, vi är människor som alla andra”
Patrik Pelosio

 

I det första avsnittet pratar Patrik & Börge kring frågan om straff eller vård men de pratar också en hel del om sig själva så att lyssnarna får lära känna vilka de är.

I avsnitt nummer 2 tar de upp våld mot kvinnor. Med i programmet är också en kvinna som varit utsatt för våld i en nära relation och som på grund av det lever gömd sedan flera år tillbaka. Hon berättar sin historia och hur samhällets stöd har sett ut.

I avsnitt nummer 3 pratar de om olika aspekter av missbruk. Vad är missbruk och hur ser relationen missbruk – brott ut? Patrik och Börge pratar om sina missbruksproblem. I studion sitter också två poliser som berättar om vad missbruk är för dem, både privat och i tjänsten.

Producent: Theodor Lundgren

 


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.