Operation Playa – en båt kommer lastad

Av Dick Sundevall 2016-03-22

Avsnitt 2 om det stora kokainmålet Playa: Åklagarsidan arbetade hårt med att försöka påvisa att olika penningsummor kom från kokainsmuggling. Men som en av advokaterna uttryckte det under hovrättsförhandlingen, "jag utgår ifrån att en så kallad knarkbaron har gott om pengar men därmed inte sagt att den som har gott om pengar per automatik är en knarkbaron".

   2006 ska den första lyckade kokainsmugglingen ha skett till England. Men frågetecknen mot åtalet hopar sig. Mauritz Andersson blir bogserad in till hamn i England av kustbevakningen, skulle de inte ha upptäckt något av kokainet? Och vad gör Jonas Falk i England?

 

 

Det första avsnittet finns att ta del av här.

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje tisdag och fredag.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.