Nyhetssammandrag söndag 17 april 2022

Publicerad 2022-04-17

Obeväpnad svart man sköts i bakhuvudet av amerikansk polis, tre döda funna i bostad i Vallentuna och fåglar får ärva. Här är det senaste dygnets nyhetssammanfattning.

Amerikansk polis sköt ihjäl en svart man med skott i bakhuvudet. Den 4:e april stoppades den 26-årige Patrick Lyoya av polis i Grand Rapids USA. Nu har det släppts videomaterial som visar händelseförloppet som ledde fram till att den misstänkte skjuts ihjäl med ett skott i bakhuvudet.

En trafikkontroll där bilföraren ifrågasätter varför han stoppats, leder till handgemäng med en ensam polis. Det slutar med att den misstänkte ligger på mage med polisen sittandes gränsle över honom. Tjänstevapnet tas fram och riktas mot bakhuvudet. Någon sekund senare avfyras ett skott som omedelbart dödar Patrick Lyoya.

Detta nya videomaterial har skapat än mer uppmärksamhet och protester mot övervåldet som gång på gång används av amerikansk polis, särskilt mot svarta och andra minoriteter.

Två mord, ett självmord. Tre personer hittades döda i en bostad i Vallentuna, norr om Stockholm. Misstanken är att mannen mördat kvinnan och barnet, för att sedan ha tagit livet av sig själv. Enligt uppgifter till Aftonbladet är de tre skjutna.

– Det är mycket som tyder på att gärningsmannen är en av de avlidna, säger presstalesman Mats Eriksson vid Stockholmspolisen till Expressen.

Hägrar ärver nästan 300 000 kr. Ingrid bodde i Solna i närheten av Råstasjön. Hon njöt av att se de långbenta gråhägrarna, så till den grad att när hon dog 99 år gammal, gav dem drygt 292 000 kr i testamentsgåva, rapporterar Mitt i.

Syftet med gåvan är att hjälpa Solna stad med kostnaden för att mata hägrarna med sill.  Enligt Solnas stadsträdgårdsmästare Nils Forsberg, så räcker pengarna till ungefär en säsongs utfodring.

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.