Nyhetssammandrag måndag 9 maj 2022

Publicerad 2022-05-09

Funktionär dödad vid folkracetävling, mordförsök i Västerås och gangsterrapparen Adel Dostani döms för att ha slagit sin flickvän och hennes syster blodiga. Det är det senaste dygnets nyhetssammandrag.

En funktionär i 70-årsåldern kördes på vid en folkracetävling på motorstadion i Laxå. Ambulans var på plats och mannen fördes till sjukhus. Men hans liv gick inte att rädda.

– Vi har inlett en förundersökning om vållande till annans död och vi fortsätter att utreda hur det här har gått till och vad som kan vara orsaken, säger Evelina Molander, vakthavande befäl vid polisen till TT.

En man har hittats skjuten i Västerås, efter att flera personer larmat Polisen om skottlossning. Larmen kom in till polisen strax före midnatt natten till söndag.

Polisen utreder skjutningen som försök till mord och grovt vapenbrott. Ännu är ingen misstänkt gärningsman gripen

Den framträdande gangsterrapparen Adel Dostani har dömts till två års fängelse för att ha slagit sin flickvän och hennes syster blodiga.

Under rättegången berättade flickvännen att han dunkat hennes huvud i en betongvägg.

– Han sparkade på mig som en fotboll, berättar hon i rättegången.

En musikproducent säger då till Adel Dostani att han ska sluta.
– Du dödar henne, skriker musikproducenten och ger henne en mobil så att hon kan ringa polisen.

Flickvännen rusar ut från huset och larmar polis. Hon får åka till sjukhus i ambulans och Adel Dostani grips av polis.

Redan som 17-åring dömdes Adel Dostani första gången och därefter har han dömts för det ena brottet efter det andra. Bland annat för rån, misshandel, utpressning, försök till utpressning, våldsamt motstånd, förgripelse mot tjänsteman och ringa narkotikabrott.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.