Nyhetssammandrag tisdag 10 maj 2022

Publicerad 2022-05-10

27-årig kvinna dog i fyllecell i Trollhättan, tre män dömda för handgranatsattack, en kvinna har gripits i Tyresö, söder om Stockholm, misstänkt för mordförsök och Staffanstorp i Skåne avser att bryta mot lagen genom att vägra ta emot fyra kvotflyktingar. Det är det senaste dygnets nyhetssammandrag.

Sambon vädjade om att en 27-årig kraftigt berusad kvinna skulle föras till sjukhus. Istället fördes hon till en polisstation i Trollhättan där hon dog i en fyllecell.
Kvinnan skulle ses till var 15:e minut. Hon noterades inledningsvis ha gråtit i cellen. Vid 04.02 på natten påträffades hon medvetslös i cellen. Ambulans tillkallades och kvinnan fördes till sjukhus, där hon 05.28 konstaterades död.
En polisutredning mot stationsbefälet och arrestvakten har nu lagts ned.

Tre män döms för handgranatsattacken i höstas mot en familj i Rotebro norr om Stockholm, där en kvinna skadades allvarligt. En 25-åring fick det hårdaste straffet, tio års fängelse.
Attacken var egentligen avsedd för en person som bodde en trappa ovanför familjen som råkade ut för attentatet.

En man påträffades allvarligt skadad utomhus i i Tyresö, söder om Stockholm och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus.
Polisen larmades runt midnatt och en kvinna har gripits som är misstänkt för mordförsök, enligt Polisen.

Staffanstorp i Skåne utmärker sig återigen genom att vägra ta emot fyra utomeuropeiska flyktingar.
Staffanstorps ordförande i kommunstyrelsen, Christian Sonesson (M), är medveten om att de begår ett lagbrott om de inte tar emot de flyktingar som Migrationsverket avser att placera på en ort där det finns tillgängliga bostäder.
Beslutet om att vägra ta emot kvotflyktingar drevs igenom i kommunen av SD och M, medan C och S röstade mot beslutet.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.