Nyhetssammandrag onsdag 11 maj 2022

Publicerad 2022-05-11

Känd kommissarie snattade ost och tidningar, 18-årig kvinna häktad efter att polisen hitta ett halvt ton narkotika hos henne, det amerikanska rymmarparet har hittats efter en spekulativ flykt och en polis glömde pistolen på ett hotellrum. Det är dygnets nyhetssammandrag.

En från TV känd poliskommissarie i Stockholms län står åtalad misstänkt för ringa stöld. Han ska vid sju tillfällen ha snattat i en livsmedelsbutik och kommit över sex tidningar, en ost och bakplåtspapper.
Kommissarien nekar till brott trots flera vittnen och bilder från övervakningskameror. Om kommissarien döms svävar hans jobb i fara, skriver Polisens personalansvarsnämnd:
“Det mesta talar för att N.N. kommer att skiljas från sin anställning vid händelse av en fällande dom för mer än ett fall av ringa stöld”

En 18-årig kvinna häktas misstänkt för synnerligen grovt narkotikabrott efter att polisen lagt beslag på nära ett halvt ton narkotika i norra Stockholm.
Det var i april som polisen slog till mot en lägenhet och hittade hundratals kilo amfetamin, kokain och cannabis. Kvinnan greps i samband med tillslaget.
– Narkotikan tros ha ett samband med ett av Polisens tidigare beslag som gjordes i södra Stockholm i april. Den nu häktade kvinnan anses vara en del av en större organisation och vi arbetar nu vidare i utredningen för att kunna identifiera och gripa fler misstänkta personer, säger Sofie Sundman som ledde insatsen och som är gruppchef vid polisen i Skärholmen, i ett pressmeddelande.

Fångvaktaren Vicky White och misstänkta mördaren Casey White har gripits i Indiana efter att ha varit på flykt i tio dagar, rapporterar AFP.
De upptäcktes under måndagen och stoppades efter en biljakt som slutade i en krasch. Vicky White har förts till sjukhus och Case White har gripits, rapporterar ABC News. Enligt Polisen har hon allvarliga och självförvållade skottskador i huvudet.
De båda försvann spårlöst förra veckan när de var på väg till domstolen i Florence, Alabama. Vicky White ska ha sagt till sina kollegor att Casey White skulle till en domstol för en utvärdering av sin psykiska hälsa.
Men det hela var en lögn och sedan dess har en intensiv jakt pågått. De är inte släkt, trots samma efternamn, men ska ha haft en relation.

En polis som glömt kvar sin pistol på ett hotellrum där han bott straffas med ett 25-procentigt löneavdrag i fem dagar, rapporterar P4 Malmöhus.
Polisen lämnade kvar pistolen, liksom magasin och ammunition, i rummets säkerhetsskåp när han checkade ut från ett hotell i Malmö.
Som straff för oaktsamheten blir han alltså av med en del av lönen enligt ett beslut i Polisens personalansvarsnämnd.

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.