Nyhetssammandrag måndag 23 maj 2022

Publicerad 2022-05-23

En bartender misstänkt för brott mot alkohollagen, kaffe stjäls som aldrig förr, en fånge fick allergiframkallande mat åtta gånger och en kvinna greps för att stulit en hotellfrukost. Här är det senaste dygnets nyhetssammandrag.

Vid en kontroll i centrala Stockholm av hur alkohollagen följdes, så uppmärksammade en civilklädd polis hur en bartender serverade en ”märkbart påverkad” kroggäst. De tecken som den berusade gästen visade var så pass uppenbara att ytterligare servering borde ha nekats. Därför misstänks bartendern nu för brottet olovlig hantering av alkohol.
– Det är en självklarhet att serveringspersonal inte serverar alkohol till personer som är ”märkbart påverkade”. Dels är det brottsligt enligt alkohollagen men det riskerar även personens hälsa samt att risken ökar väsentligt för gästen när det gäller att utsättas för brott, säger kommunpolisen Ola Åkesson.

Kaffepriset har nått nya höjder. Aldrig förr har det varit så dyrt. Detta har gjort att butiker märkt allt fler stölder av det bruna guldet. På en del ställen har man tagit bort det från hyllorna och det plockas bara fram när kunderna ber om det.
Enligt SCB så är priset det högsta sedan de började sina mätningar 1983. Enligt Svensk handel har butiksstölder generellt ökat med 24 procent de senaste tre åren.

En fånge som är placerad på anstalten Hällby har gjort en JO-anmälan eftersom han gång på gång har serverats mat med lök i, trots att han är allergisk. Enligt anmälan har han vid åtta tillfällen serverats lök under mars månad. Fyra av dessa gånger blev han helt utan mat eftersom kökspersonalen hade hunnit gå hem.
JO har tagit upp anmälan till utredning och Kriminalvården har anmodats att yttra sig senast den 22 augusti.

En berusad kvinna tog sig in på ett hotell i Örebro och började ta för sig av frukostbuffén. Men hon var inte en gäst på hotellet och när personal försökte få ut henne, så blev stämningen hotfull. Polis tillkallades och kvinnan greps för ringa stöld och ofredande.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.