Nyhetssammandrag måndag 30 maj 2022

Publicerad 2022-05-30

Storbritannien överväger att skicka krigsfartyg till Svarta havet, man gripen för mordförsök i Göteborg och onanerande man förföljde kvinnor i Västervik. Det är det senaste dygnets nyhetssammandrag.

Brittisk militär överväger att skicka krigsfartyg till Svarta havet för att bryta den blockad som Ryssland nu åstadkommit så att fartyg inte kommer ut från Ukraina.
Ukraina med 40 miljoner människor producerar mat åt 400 miljoner. Mer än hälften av det vete FN:s livsmedelsprogram WFP distribuerar till hungrande i världen kommer härifrån.
Sedan invasionen inleddes har Ryssland blockerat Ukrainas hamnar i Svarta havet. I dag är miljontals ton spannmål fast i överfulla silos.
Samtidigt håller en hungerkatastrof på att bryta ut tvärs över Afrikas Sahelregion och på flera andra håll i världen. Etiopien, Kenya och Somalia har drabbats av den värsta torkan på 40 år, i klimatkrisens spår.

Två personer uppges ha blivit skjutna i stadsdelen Varberga i Örebro, enligt uppgifter till Nerikes Allehanda.
Vi är på plats med en del patruller och fyller på med fler, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid Polisen.
Förra veckan sköts en man till döds i samma område.

Onanerande man förföljde kvinnor i Västerviks centrum. Mannen ska ha följt efter två kvinnor samtidigt som han masturberat. Kvinnorna lämnade ett signalement på mannen och han greps senare i närområdet. Mannen är i 30-årsåldern. Händelsen utreds som sexuellt ofredande.

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.