Nyhetssammandrag söndag 5 juni 2022

Publicerad 2022-06-05

Bebis lämnades ensam i bil när mamman gick till ett gym, polis sköt ihjäl rymling i USA som ska ha mördat fyra barn och en man är misstänkt för våldtäkt av en ung flicka. Det är det senaste dygnets nyhetssammandrag.

När en kvinna i Sala skulle gå och gymma lämnade hon sin bebis i bilen. Förbipasserande uppmärksammade barnet, som ännu inte fyllt ett år, och larmade polis.
Kvinnan hämtades inne på gymmet av polispatrull och en anmälan till socialnämnden skrevs.
Barnet ska, enligt polisens hemsida, inte ha kommit till skada.

Gonzalo Artemio Lopez, 46, misstänks ha mördat fem personer efter att ha flytt från en fängelsebuss. Under lördagen sköts han ihjäl av polisen i Texas, efter tre veckor på flykt.
Vid rymningen avtjänade Lopez ett livstidsstraff. 2006 dömdes han för kidnappning och mord.
Myndigheterna blev varse om hans vistelseort efter att en person ringde polisen och meddelade att han inte hört av sina släktingar, som besökte sitt fritidshus i Centerville utanför Houston i Texas.
När polisen åkte dit hittade de kropparna av en vuxen och fyra barn mellan 11 och 18 år. Samtliga ska ha varit släkt.
En bil saknades från fritidshuset, och när den spårades hittades Lopez. Utrustad med flera skjutvapen dödades han i en eldstrid med polisen.

På väg hem från skolan under fredagseftermiddagen ska en ung flicka blivit överfallen och våldtagen av en man i tjugoårsåldern.
Händelsen inträffade i Uddevalla. Den misstänkte gärningsmannen ska ha ljust hår och vara iförd svarta kläder. Han är på fri fot.
Polisens presstalesperson Christer Fuxborg uppger att man fått in ett bra tips från allmänheten men uppmanar folk att vara vaksamma och ringa 114 14 om man iakttar en person som stämmer in på signalementet och som beter sig skyggt och undvikande.
Polisen befinner sig på brottsplatsen med hundar för att säkra bevis.

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.