Nyhetssammandrag måndag 13 juni 2022

Publicerad 2022-06-13

Varningstexter på varje cigarett, 15-åring döms för tre rån och en gripen bilförare misstänks för en väldig mängd brott. Här är det senaste dygnets nyhetssammandrag.

Cancerbilder och varningstexter på cigarettpaketen har normaliserats för de som röker. Kanada var det första landet att använda sig av avskräckande bilder på cigarettpaket för att visa konsekvenserna av rökandet.
Nu vill man gå ett steg längre och tvinga tillverkarna att trycka varningstexter på varje enskild cigarett. Om förslaget godkänns så blir det verklighet redan nästa år.

Efter att flera barn vid en grundskola i Göteborg hade rånats på bland annat jackor, telefoner och pengar, så vågade ett av brottsoffren slutligen träda fram och peka ut de skyldiga.
En 15-årig pojke döms nu för tre rån där misshandel och knivhot förekommit, till ungdomsvård med särskild föreskrift. I detta fall innebär det ett frihetsberövande på ett HVB-hem under minst tre månader.
Därtill tillåts han under straffet endast ha kontakt med vissa nära anhöriga. Även två män i 20-årsåldern döms, den ena till fängelse och den andra till skyddstillsyn.

En bil stoppades av Polisen på Norrmalm i Stockholm. Nu misstänks föraren för flera brott. Efter att patrullen uppmärksammat hur ett fordon inte kunde hålla rak kurs, slog de på blåljusen för att göra en närmare kontroll.
I samband med det uppdagades att föraren saknade körkort och han blev då misstänkt för grov olovlig körning.
Som om inte detta var nog, framkom att han troligen var påverkad av droger. Och dessutom hittades vad man tror är narkotika på hans person.
Drograttfylla och narkotikabrott las då till misstankelistan.

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.