Nyhetssammandrag tisdag 14 juni 2022

Publicerad 2022-06-14

Våldtagen kvinna har avlidit, våldtäktsman döms till mångårigt fängelsestraff och dödsfall på en återvinningscentral bedöms vara en olyckshändelse. Här är det senaste dygnets nyhetssammandrag.

Den kvinna som hittades medvetslös efter en överfallsvåldtäkt på Södermalm i Stockholm har nu avlidit. Det var i torsdags som en byggarbetare fann den utslagna och blodiga kvinnan på morgonen. Från början var misstankarna sexualbrott och grov misshandel, men nu är rubriceringen mord.
Ingen har ännu gripits, men Polisen utreder ett eventuellt samband med en annan överfallsvåldtäkt som skedde på Södermalm under lördagen, två dagar efter att den nu döda kvinnan överfölls.

En man från Göteborg bjöd i juli förra året en tonårsflicka på både vodka och marijuana. När hon var ur stånd att värja sig, bar han in henne på en toalett och började förgripa sig på henne.
Hon försökte ta sig ut men hindrades. När övergreppet fortsatte svimmade hon av. När mannen var klar hjälpte en vän honom att dumpa henne utomhus.
Mannen döms nu för våldtäkt. Dessutom anses han skyldig till grov misshandel och dråpförsök efter att ha huggit två olika män med kniv. Totalt döms han till sju års fängelse för samtliga brott och flickan som våldtagits får 140 000 kr i skadestånd.

Under fredagen tillkallades polis till en återvinningscentral på Öckerö utanför Göteborg, där en man hade avlidit inne på området efter att ha träffats av en gripskopa. Nu har Polisen kommit fram till mannen troligen haft ett hemligt gömställe där han sovit.
Personalen kände igen den avlidne eftersom han brukar vara på området och samla olika saker som slängts. Ingen misstanke om brott finns, det var en tragisk olycka. Återvinningscentralen kommer nu att se över sina säkerhetsrutiner.

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.