Nyhetssammandrag lördag 2 juli 2022

Publicerad 2022-07-02

Man ringde Polisen och anmälde sig själv för narkotikabrott, Kristdemokraterna vill införa kemisk kastrering av våldtäktsmän samt självkörande bilar som blockerade korsning i San Fransisco under flera timmar. Detta är det senaste dygnets nyhetssammandrag.

Man anmälde sig själv till Polisen för narkotikabrott. Tidigt under fredagsmorgonen ringde en man i 30-års åldern till Polisen i Halmstad, uppgav att han hade narkotika på sig och ville att de skulle komma gripa honom.
När Polisen dröjde ringde mannen åter upp och frågade vart patrullen tagit vägen. Kort därefter anlände patrullen till platsen där mannen befann sig och grep honom, misstänkt för både innehav och eget bruk. Mannen hade då nästan 10 gram vitt pulver på sig som misstänktes vara kokain.

Kristdemokraterna vill införa kemisk kastrering av våldtäktsmän. Vid en pressträff säger Ebba Busch att hon anser att förövare vid sexualbrott idag kommer undan alldeles för lätt.
– När en våldtäktsdömd man kliver utanför fängelsemurarna så ska han vara kemiskt kastrerad. Det här är en medicinsk behandling som helt enkelt minskar sexlusten och det bör vara ett villkor för just villkorlig frigivning.
KD vill att sexualbrottslingar ska behöva genomgå den kemiska kastreringen om de ska bli villkorligt frigivna. Partiet vill även se 25 års fängelse för grov våldtäkt och livstids fängelse för grov våldtäkt mot barn.

Förarlösa bilar blockerade korsning i San Fransisco. Nyligen lanserade General Motors dotterbolag Cruise Animation en kommersiell tjänst med förarlösa bilar i San Fransisco.
Flera av bilarna ska tidigare i veckan av någon anledning ha letat upp varandra och blockerat en korsning, rapporterar Feber.
De ska ha blivit stående under flera timmar innan Cruise personal kom till platsen och kunde forsla bort de självkörande bilarna. Inga personer ska ha kommit till skada.
Cruise har bekräftat incidenten, men har ännu inte avslöjat vad som orsakade det hela.
Det är inte första gången en Cruise-bil är inblandad i en udda incident. Tidigare i år drog en Cruise-bil iväg från polisen efter att ha blivit stoppad för att ha kört utan lysen påslagna.

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.