Nyhetssammandrag tisdag 5 juli 2022

Publicerad 2022-07-05

Svea Inkasso kritiseras för otillbörlig påtryckning, 23-årig gängledare döms till långt fängelsestraff och exklusiva bilar förstörda i stor brand. Här är det senaste dygnets nyhetssammandrag.

Efter att Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) har granskat Svea Inkassos verksamhet så har de konstaterat att de som får kravbrev har utsatts för otillbörlig påtryckning.
I inkassokraven som skickas ut till privatpersoner skrivs att utebliven betalning innan det datum som anges i kravet, innebär att personen riskerar att få en betalningsanmärkning.
Detta stämmer inte, utan det är först när ärendet gått vidare till Kronofogden och ett beslut har fattats där, som en betalningsanmärkning registreras.
Av IMY:s beslut kan bland annat läsas: ”Genom att utforma informationen i inkassokravet, i fall då kravet riktas mot en privatperson, på ett sätt som ger sken av att betalningsanmärkning kan vara en direkt följd av att gäldenären inte betalar i tid anser IMY att gäldenären utsätts för otillbörlig påtryckning…”

En 23-årig man, som enligt Polisen är ledare för det kriminella nätverket Nya Norra i Biskopsgården, Göteborg, har dömts till 12 års fängelse för mordförsök.
Det var i januari som mannen tillsammans med andra attackerade två unga män med kniv. Ett av offren lyckades fly, medan den andre höggs i bröstet och skadades svårt och föll ihop på trottoaren. Enligt åklagaren var brottsoffret nära att dö.

Bilfirman ”Most Wanted Cars” i Uddevalla har brunnit ner. Det var under måndagsmorgonen som ett inbrottslarm fick Polisen att rycka ut. Väl framme upptäcktes branden.
Efter en räddningsinsats som varade i flera timmar där syftet var att ingen spridning skulle ske, så kunde det konstateras att hela byggnaden brunnit ner till grunden.
Exklusiva fordon för omfattande belopp har förstörts. Polisen misstänker brott och har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.