Nyhetssammandrag onsdag 13 juli 2022

Publicerad 2022-07-13

Mordbränder i Mullsjö, före detta SD-politiker dömd till16 års fängelse för styckmord, biltjuv somnade i bilen på bilägarens uppfart och polis sköt mot smitande bilist i Hedemora. Det är det senaste dygnets nyhetssammandrag.

En kvinna i 30-årsåldern åtalas för nio bränder i och omkring Mullsjö, rapporterar P4 Jönköping.
En del av bevisningen består av mejl där den misstänka kvinnan själv tipsat Polisen om att hon anlagt bränder, enligt åklagaren.
Kvinnan har suttit häktad för mordbrand, men åtalas nu i samtliga fall för skadegörelse. Hon erkänner vissa av fallen och förnekar andra, enligt TT.

Den tidigare SD-politikern Anders Eberhardt misstänktes ha skjutit och styckat sin 59-årige vän. Han dumpade sedan kroppsdelarna på olika platser i Stockholm.
Anders Eberhardt åtalades i första hand för mord, genom att ha skjutit mannen i huvudet och i andra hand för vållande till annans död. Han åtalades även för brott mot griftefriden och grovt vapenbrott.
I dag föll domen. Den före detta SD-politikern Anders Eberhardt döms till 16 års fängelse för mord, brott mot griftefrid och grovt vapenbrott.

En man i Kiruna var i full färd med att stjäla en bil när tröttheten slog till.
När bilägaren kom ut under morgonen hade den misstänkte mannen somnat i förarsätet, enligt Polisen.
Mannen ska ha varit berusad och omhändertogs på platsen. Han misstänks för skadegörelse, försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel samt brott mot knivlagen.

Polisen sköt verkanseld under natten. Händelsen inträffade i Hedemora.
Bakgrunden var att Polisen skulle stoppa och kontrollera en bilist.
Bilisten stannade dock inte på Polisens uppmaning.
– Vi skulle kontrollera bilisten och då försöker den köra på en polis varpå vi avlossar verkanseld mot bilen, säger Diana Qudhaib, presstalesperson hos Polisen.
Ingen person kom till skada. Två utredningar har inletts. En gäller försök till grov misshandel och den andra om eventuellt tjänstefel utreds av särskilda åklagarkammaren. Ingen person greps.

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.