Nyhetssammandrag torsdag 14 juli 2022

Publicerad 2022-07-14

Intern nekas ha nakenbilder på hustrun i cellen, kvinna dömd för grova våldtäkter och tre personer har gripits i Göteborg misstänkta för mordförsök. Det är det senaste dygnets nyhetssammandrag.

En man från Landskrona, som sitter inne för ett narkotikabrott, har vänt sig till Justitieombudsmannen (JO).
Detta efter att ha nekats att få ha 200 privata bilder i cellen, skriver Sydsvenskan. Däribland nakenbilder på ”mig och frugan”.
”Vill vara trogen fästmön men de tvingar en att ha porrtidningar” skriver han.
Som argument lyfter mannen bland annat att interner har rätt att ha fem böcker i cellen – som tillsammans kan ha tusentals sidor.
Mannen vädjar därför till JO att få ha bilder i sin cell som låter honom minnas goda tider och känna sig bättre till mods. ”Snälla! Gör en human åtgärd!” skriver han.

En 46-årig kvinna från Stockholm utsatte sin minderåriga son för upprepade grova våldtäkter tillsammans med sin pojkvän.
På onsdagen dömde Solna tingsrätt kvinnan till elva års fängelse för 22 fall av grov våldtäkt mot barn, rapporterar Expressen.
Pojkvännen döms till rättspsykiatrisk vård för tio fall av grov våldtäkt mot barn. Paret greps och häktades i september förra året. (TT)

En man har hittats utomhus på Hisingen i Göteborg med knivskador. Mannen är förd med ambulans till sjukhus med okänt skadeläge.
Polisen har gripit tre personer och utreder händelsen som mordförsök.
Larmet kom till Polisen strax innan 22-tiden på tisdagskvällen. Senare under kvällen griper Polisen tre personer.
Personerna ska ha befunnit sig i en lägenhet som Polisen misstänker att knivskärningen skett i anslutning till.  En förundersökning om mordförsök är inledd.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.