Nyhetssammandrag måndag 25 juli 2022

Publicerad 2022-07-25

Antalet hundar som kidnappas ökar, rullstolsbunden man utsattes för stöld, vildsvinsflock på rymmen och åldersgräns införs på ägg. Här är det senaste dygnets nyhetssammandrag.

Priset på renrasiga hundar blir allt högre i USA. Detta har lett till att antalet fall av så kallad dognappings har ökat, vilket oroar hundägare i landet.
Under senare tid har flera fall av hundstölder uppmärksammats i amerikanska storstäder, bland annat stals nyligen en Australian Shepherd utanför Orlando samt två andra hundar vid två olika personrån i Washington. En av hundarna kunde befrias dagen efter av polis.
Ett uppmärksammat fall av dognapping inträffade förra året då musikartisten Lady Gagas två franska Bulldoggar stals. Det inträffade då hennes hundvakt, som blev skjuten i bröstet vid händelsen, var ute och rastade hundarna.

En rullstolsburen man blev under söndagen bestulen på kontanter då han var och handlade på Willys i Lindesberg.
En främmande man stoppade ner handen i mannens väska och tog de sedlar som låg där, varpå han lämnade platsen.
Den bestulne mannen kontaktade Polisen och kunde lämna ett tydligt signalement på gärningsmannen som kort därefter greps av polis.
Mannen är nu misstänkt för grov stöld och även för tillgrepp av cykel, eftersom han setts anlända till Willys på en cykel som tros vara stulen.

Delar av Skånes djurpark tvingas just nu hålla stängt på grund av att en vildsvinsflock har rymt in i parkens stora skogsområde.
Personalen har sedan tidigt på söndagsmorgonen försökt fånga in djuren och för att kunna garantera säkerheten för människor och andra djur måste alltså en större del av parken hålla stängt under sökinsatsen.
Man har ännu inte lyckats fånga in suggan och hennes kultingar, och får man inte tag på dem kan det bli nödvändigt att söva eller i värsta fall avliva djuren.

En livsmedelsbutik i västra Stockholm har infört en tillfällig åldersgräns på 16 år för att få köpa ägg. Detta efter att det under de senaste året varit problem med skadegörelse i form av äggkastning mot Nockebybanans spårvagnar.
Det var VR Sverige, tidigare Arriva, som skickade en förfrågan till butiken om att införa åldersgräns.
Det juridiska läget är lite oklart enligt en jurist som Magasinet Paragraf varit i kontakt med.
Åldersgräns på livsmedel skulle kunna ses som åldersdiskriminering. Men om det klassas som någon form av vapen, kan förbudet vara lagligt.

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.