Nyhetssammandrag onsdag 27 juli 2022

Publicerad 2022-07-27

Knivmördare avrättad i Tokyo, onanerande man skjuten på nudiststrand, 16-årig pojke häktad för grov våldtäkt och en lyxyacht på vansinnesfärd. Här är det senaste dygnets nyhetssammandrag.

En man som dömts för att ha dödat sju personer i Tokyo 2008 har avrättats. Mannen körde med lastbil in i en folksamling och klev sedan ur bilen och attackerade flera personer med kniv. Attacken tros ha varit noggrant förberedd.
Att Japan fortfarande, som ett av få i-länder, använder sig av dödsstraff kritiseras mer och mer internationellt.
Metoden som används i landet är hängning och fler än hundra dömda personer väntar på att avrättas.

En 46-årig man har skjutits till döds i Frankrike efter att han skrikit och förolämpat andra strandbesökare på en nudiststrand utanför Lyon.
Mannen onanerade också öppet samtidigt som han tittade på en kvinnlig badgäst. Detta gjorde att en 72-årig man ingrep, han konfronterade mannen och sköt honom sedan i bröstet med ett jaktgevär.
72-åringen är jägare och har vapenlicens men hade inte rätt att bära med sig vapnet till stranden. Händelsen rubriceras som mord och polisen har inlett en utredning.

Den 16-årige pojke som misstänks för den grova våldtäkten på en äldre kvinna i Dals-Ed har nu häktats. Pojken är även misstänkt för att sexuellt ha ofredat en annan kvinna boende i närheten av våldtäktsoffret.
Pojken nekar till brott men är häktad på sannolika skäl då åklagaren bedömer att bevisläget är gott. 16-åringen är inte bekant med offren och motivet till brotten är ännu oklart.
Pojkens advokat, såväl som åklagaren, är kritisk mot att han placerats i vanligt häkte trots sin unga ålder.

I den smala och grunda passagen i norska Søgne, råder det en maxfart för båtar på fem knop, men detta brydde inte lyxyachten sig om.
Tre gånger den tillåtna hastigheten höll den ännu okända föraren under vad vittnen kallar en vansinnesfärd. Yachten, av märket Delta 88, är nästan 26 meter lång och var nära att gå på grund.
Förutom att den som styrde är okänd så befann sig den Cayman Islands-registrerade yachten – som sägs vara ägd av en svensk – på fel ställe, den skulle nämligen egentligen har befunnit sig i Cannes enligt data från MarineTraffic-registret.
Någon utredning med anledning av hastighetsöverträdelsen är inte inledd.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.