Nyhetsammandrag torsdag 28 juli 2022

Publicerad 2022-07-28

Man kvävdes till döds av boaorm, kvinnans död ett mysterium, brottsligheten viktigaste valfrågan och man frias från att ha kört med tanzaniskt körkort. Detta är dagens nyhetssammandrag.

En 27-årig man från Pennsylvania i USA kvävdes nyligen till döds av sin egna boaorm.
Det var en släkting till mannen som larmade polis efter att ha hittat honom medvetslös på golvet i sin bostad med den drygt fem meter långa ormen slingrad runt halsen.
Polisen sköt ihjäl ormen och mannen fördes till sjukhus med svåra hjärnskador och hjärtstillestånd. Han avled fyra dygn senare. Mannen hade stor erfarenhet av ormar då han hanterat reptiler sedan 10-årsåldern.
Och hade under de senaste åren ägnat sig åt att ta hand om ormar som tidigare ägare inte kunde ha kvar.
 

En 39-årig kvinna som försvann från sitt hem i Texas, USA, den 5:e juli i år har hittats död i en bil. Fordonet stod parkerad utanför en strippklubb och kvinnan låg i passagerarsätet.
Vad som hänt kvinnan är ännu oklart, likaså var hon befunnit sig sedan hon försvann. Dödsorsaken är ännu okänd, kroppen hade inga spår efter våld och resultatet av obduktionsrapporten har inte offentliggjorts.
Det senaste livstecknet från kvinnan kommer från övervakningskameran vid hennes hem, som filmade då hon lämnade hemmet samma dag som hon försvann. Hon hade då endast med sig sin handväska. 

Brottslighet har visat sig vara den viktigaste frågan för de svenska väljarna inför valet i höst. Sverige införde regelbundna valårsmätningar 1979 och detta är alltså första gången sedan dess, som ämnet lag och rätt hamnar i topp på listan av viktiga frågor.
Enligt en rapport från SOM-institutet vid Göteborgs universitet anser 41% av de tillfrågade personerna att brottsligheten är den viktigaste politiska frågan just nu, tätt följt av sjukvård, integration, miljö och utbildning. 

 En man åtalades som misstänkt för olovlig körning då han framfört sin lastbil i Sverige utan svenskt körkort. Mannen har ett tanzaniskt körkort och ett svenskt id-kort vilka han visade upp för Polisen då han stoppades.
Han visste, enligt egen utsago, inte att hans körkort inte är giltigt i Sverige. Mannen har vidare berättat att han funderade på att bosätta sig permanent i Sverige och därför hade studerat svenska trafikregler vilket domstolarna ansåg tydde på att han ”strävade efter att följa gällande trafikregler”.
Han frikändes i tingsrätten då det inte var ställt utom rimligt tvivel att han varit likgiltig inför risken att han inte har rätt att köra bil i Sverige. Domen överklagades av åklagaren men hovrätten gick på tingsrättens linje och fastställde den friande domen.

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.